torstai 20. helmikuuta 2014

Elämäni ensimmäinen Indoor Cycling-tunti


Marjo:
Aloitin tammikuussa haasteen, jossa kokeillaan (ainakin kerran kuussa) uutta urheilulajia vuoden 2014 jokaisena kuukautena. Tammikuussa kokeilin tanssituntia nimeltä Fiesta ja eilen testasin Indoor Cyclingiä, jonka olen itse tuntenut nimellä Spinning.
Tutustuin muutama viikko sitten mukavaan tyttöön baarissa. Eka tuli puheeksi KAKSITVÅ ja sitä kautta myös SPORTTIKAKKOSET. Hän sattui olemaan meidän blogin lukija ja käymään myös Motivuksella treenaamassa. Sovittiin, että vois mennä joskus yhdessä urheilemaan.
Mun uus sporttifrendi Eeva diggaa tanssitunneista ja on myös käynyt 10 vuotta spinning-tunneilla. En ois varmaan mennyt koskaan itsekseni kokeilemaan spinningiä, koska yksi mun hyvä ystävä ja blogipartneri (ette ikinä arvaa kuka) on suolannut sen niin pahasti. Tämä johtuu varmaan siitä, että hän meni ekaa kertaa elämässään vähän liian vaikealle tunnille.
Mä aloitin 1-2 taso-ryhmässä ja sinnekin menin niin ajoissa, että frendi auttoi fillarin säätöjen kanssa. Myös maikka katsoi, että kaikki on ok. Ja sit lähettiin kelaamaan vironkielisten (klassikoiden?) tahdissa. Ope oli tosi äidillinen ja tsemppaava. Käski juoda vettä ja pistää lisää vastusta fillariin joka välissä.
Jännintä tuolla oli se, kun fillarointi alkoi ja valot sammutettiin. Sit yhtäkkiä tuli jotkut punaiset ja välillä vihreetkin ”tunnelmavalot”. Olo oli kuin Viking Cinderellan Rainbow Clubilla ysärin puolessa välissä eli vähän hämmentynyt, mut aika ok.
En tiedä mitä odotin IC:ltä. Frendi kysyi heti tunnin jälkeen fiiliksiä, mutta en oikein pystynyt sanomaan mitä tykkäsin. Hikoilutti ihan hirveesti, hengästytti hiukan ja jalat oli hapoilla. Hyvältähän se varmaan sitten tuntui. Ensikerralla voisin mennä suoraan kakkostason treeniin ja skippaa neuvonnan. Hei sanoinko just, et ”ens kerralla”? Sehän tarkoittaa, että osu ja uppos. Tervetuloa lätkäreidet ja jalkapallon-kokoiset pohkeet!
Annan IC:lle toisena haastelajina pisteitä 3,5/5. 


2 kommenttia:

 1. Hei, etsin ihan muuta sisäpyöräilyasiaa netistä ja törmäsin monen kuukauden viiveellä tähän. Huomaan, että hei, mähän olen toi ohjaaja :D Aivan varmasti mun tunti. Jaa, että äidillinen :D Noilla tunneilla ei voi pistää piiskurimoodia ihan heti päälle, sehän pelottaa suurimman osan pois! Kiva, että hämmentävyydestään huolimatta ei aivan karsea kokemus, kuulostaa jopa, että ihan ok. Oletko jatkossa käynyt tuolla? Jos vielä käyt polkemassa tunnillani, niin tulehan ihmeessä moikkaamaan :) 1-2 jatkuu varmaan elokuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah! Olipa itsekin jännä palata tän tekstin pariin. Huomaan, että jännitys näkyy kirjoituksesta tosi paljon. IC oli kuitenkin vasta toinen haastelajini. Äidillinen-termi kannattaa ottaa kohteliaisuutena! Ihana, kun joku kertoo milloin pitää tehdä mitäkin ja sanoo, että "juokaa vettä". Tuollaiset perusjututkin unohtuu uusien asioiden äärellä.
   Totuuden nimissä en ole käynyt IC:ssä enää uudestaan, vaikka siitä ekalla kerralla innostuinkin. Syksyllä taas siitten, kun treenifrendi tulee lomilta. Nyt tulee käytettyä oikeaa fillaria niin paljon matkoihin, että toisenlaiset jumpat kiinnostaa enemmän.

   Poista