perjantai 28. helmikuuta 2014

Kiinteytys


Marjo:
Kiinteytysjumppa on kutsuvan niminen. Kukapa ei haluaisi kiinteytyä tai olla kiinteä sporttipötkö!

Olen kokeillut muistaakseni kolmen eri ohjaajan kiinteytystuntia Adlonissa ja Centerissä. Ekalla kerralla tuskailin ihan huolella ja päätin olla koskaan menemättä sinne uudelleen. Kun aika kului ja aerobiset taidot karttuivat päätin palata rikospaikalle mokailemaan. Sitä se on ollut koko kiinteytysjumppainnostukseni ajan. Mokailua. En pysy rytmissä, en muista askeleita, huidon ja hypin miten sattuu..

Motivuksen sivuilla avataan tunnin sisältöä näin: ”Helpohko koreografinen tunti. Tunti koostuu noin 5 min. alkulämmittelystä, noin 30 min. aerobisesta askellusosuudesta, lyhyestä noin 10 min. keskivartalon lihaksiin painottuvasta lihaskunto-osuudesta ja noin 5 min. palauttavista loppuvenyttelystä. Eri ohjaajilla tunnin koreografinen haastavuus vaihtelee – löydä omasi kokeilemalla! Tunti sopii aerobicin perusaskeleet osaaville.

Mulla oli eilen tosi rankka työpäivä. Ilot, surut, voitot, häviöt, itkua, naurua ja toi koko tunneskaala vain 8:ssa tunnissa. Duunin jälkeen uus jumppakaveri Eeva tuli noutamaan mut officelta hienoissa uusissa hiuksissaan ja sit mentiin!

Kiinteytysjumpan askelkuviot olivat varmaankin vaikeammat kuin koskaan. Kauhean moni ei pysynyt mukana ja välillä otettiin ihan musat pois ja yritettiin käydä hitaasti askel askeleelta sarjat läpi. Mulle on tullut uutena juttuna sellainen ”nyt en luovuta”-fiilis. Onneksi loppua kohden aloin tajuta sarjoja vähän paremmin. Oman hikisen häseltämisen myötä tuli myös innostus mennä ens viikolla just tuolle samalle tunnille ja vetää toi sama sarja kuin vettä vain. En tiedä olisiko minusta siihen, mut kiva ajatella, että olis.

Siistiä, että tää sporttaus on kehittänyt mua hiukan korvienkin välistä..tai sit se on tää aikuisuus. Oli mikä tahansa ni upeeta, et en enää luovuta heti. 

Homma himaan boys and girls!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti