maanantai 30. kesäkuuta 2014

Lisäravinteet

Piia:

Urheiluun liittyvistä lisäravinteista olen täysin tietämätön, mutta tämä raskaudenaikainen pillereiden popsiminen, ravinneshottien napsiminen ja jatkuva välipalan syöminen taitaa melkein ajaa saman asian. Vaikka en ole uskaltanut varsinaisesti urheilemaan muutamaan kuukauteen liiallisen supistelun ja ennenaikaisensynnytyksen vaaran takia, tuntuu silti, että olen enemmän urheilija kuin koskaan - oman elämäni Jutan superdieetillä :)

Kun selvisi, että olen raskaana, kaikki äidit sanoivat kuin yhdestä suusta: foolihappo. Siitä alkoikin sellainen kilpavarustelu apteekin hyllyillä, että meinasi alkuun rahat loppua. Kasvissyönnin takia pillereiden määrä lienee vähän suurempi kuin sekasyöjillä. Jokapäiväiseen annokseeni kuuluu 5 pilleriä, yksi shotti, lukematon määrä hedelmiä, välipalapatukoita ja pähkinöitä. Lisäksi muutenkin tulee katsottua vähän tarkemmin mitä suuhunsa laittaa kuten omega-happoja ja kuitulisää yms. Näiden lisäksi erityisesti jäätelöä menee tosi paljon! Huomenna on neuvola, saas nähdä miltä vaaka näyttää.

Raskaana oleville on aika tarkat ohjeet siitä, mitä saa syödä ja mitä ei ja nämä ohjeet vaihtelee hyvin paljon eri maiden välillä. Ekan raskauden aikana kaikki on uutta ja ihmeellistä, joten minäkin seurasin suomalaista listaa jonkin aikaa. Jokseenkin luonnollisesti aloin kuitenkin syödä kuten ennen, pitäen vain nuo pillerit mukana menossa. Toisaalta, mun ruokavalio oli jo valmiiksi melkoisen terveellinen, eikä sisältänyt kalaa tai lihaa, niin ei monistakaan ruoista tarvinut luopua alun alkaenkaan. Mun neuvo kaikille on, että kuunnelkaa omaa kehoanne. Se tietää yleensä parhaiten mitä haluaa. Jos tekee mieli sipsejä, monesti silloin pitää saada suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti