torstai 8. tammikuuta 2015

Yrttipuutarhuri kiittää ja kuittaa

Piia:


Minussa asuu puutarhuri. Se on ihan pieni ja melko kokematon, mutta sellainen, joka innostuu ja nauttii vilpittömästi omien kättensä tuottamista hedelmistä. Joskin yrtit on tässä tilanteessa sopivampi termi.

Helsinki Design Weekin aikaan kävin Teurastamolla konttinäyttelystä bongaamassa uusimmat ja mielenkiintoisimmat kodintuotteet. Silmääni pisti jo siellä pirtsakan värinen Tregrenin ”Genie” yrttipuutarha. Näppärän kokoinen ja hyvännäköinen tuote tuli vastaan heti perään Habitare-messuilla hienona installaationa sekä omalla osastollaan. Osastolla minulle kerrottiin tuotteen olevan biokomposiittia ja valmistuksenkin olevan täysin kotimaassa! Se ja messutarjous vahvistivat ostopäätöksen syntymisen ja syyskuusta asti olen ollut onnellinen yrttipuutarhuri.

Ostin kaupasta yrttiruukut, kasasin laitteen ja aloitin puutarhurin urani. Ja totta tosiaan, hommahan toimii! Samat yrtit on pysyneet elossa jo kolme kuukautta. Myönnettäköön, että kun minulta loppui vesiviljelyyn käytettävä ravinne, nuupahtivat yrtit aika pahasti. Nyt olen hankkinut sitä lisää ja odotan uutta kukoistuskautta. En tiedä tuleeko sitä, mutta ainakin basilika näyttää jo nyt parin päivän jälkeen paljon paremmalta. Timjami saattaa olla mennyttä, mutta en luovuta ihan vielä. (tekstin julkaisun aikaan pakko myöntää, että yrtit ei selvinneet mun laiminlyönnistä.)
Käyttö on superhelppoa: kolmen viikon välein ruukun huuhtelu ja uudet vedet sekä lannoite. Ei todellakaan vaadi paljoa.

Nälkä kasvaa syödessä ja nyt haaveilen omasta puutarhasta. Sellaista ei varmaankaan ole ihan lähi-aikoina luvassa, niin toiseksi seuraava haave on oma palsta kesäksi. Tai jos jostain irtoaisi edes kasvatussäkki.

Siinäpä teille mun tulevaisuuden suunnitelmat: kasvattelen vauvaa ja yrttejä. Ja on mulla ekaa kertaa elämässäni myös tavoitefarkut, joihin meinaan jossain vaiheessa mahtuan:) 

Kiitos Motivukselle ja kaikille lukijoille kuluneista vuosista. Voikaa hyvin ja nauttikaa elämästä!

Rakkaudella,

Piia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti