perjantai 28. maaliskuuta 2014

Elämäni ensimmäinen CoreCirquit-tunti


Marjo:
Jumppahaaste 2014 jatkuu voittoisasti. Lupasin itselleni kokeilla uutta urheilulajia vuoden jokaisena kuukautena ja sen myös teen. Tässä kuussa haastoin itseni ja Piian CoreCirquittiin. Oon halunnut kokeilla sitä jo tammikuusta asti, mutta en oo vaan saanut aikaiseksi. Onneksi on tää haaste, joka pakotti vihdoin pelimestoille.

Tunnista kerrotaan Motivuksen sivuilla seuraavasti: ”CoreCircuit on koko kehon keskivartalopainotteinen lihaskuntotreeni naisille. Tunti koostuu lyhyestä keskivartalon lämmittelystä, kiertoharjoitteluna tehtävästä lihaskunto-osiosta sekä palauttavista venyttelyistä. Liikkeet tehdään ohjatusti jumppa-alustalla ja hydraulisilla laitteilla. Tunti sisältää alasmenoja ja ylösnousuja. Ei askellusta tai sykkeennostoja. Tunnin kesto 45 minuuttia.”

Tunti muistutti tosi paljon Pacea. Aluks vedettiin 10:ssä minuutissa lämmöt alkujumpalla ja sit lähdettiin kiertämään salia. Siellä oli kaikki Pacesta tutut lihaskuntolaitteet käytössä, steppilaudat oli vain korvattu matoilla. Niillä vedettiin aina open esittelemä minuutin pituinen liikesarja. Taustamusiikki oli rauhallinen ja matolla tehtävät sarjat ohjeistettiin tekemään hitaasti, rauhallisesti ja mahdollisimman puhtaasti. Sitä aina välillä unohtaa, että vatsalihasliikkeitäkään ei kannata vaan repiä hirveellä vauhdilla vaan keskittymällä saat enemmän irti.

Treenin jännintä antia oli hämähäkki-niminen liike, jossa sä oot lankussa kädet suorana ja alat nostella vastakkaista kättä ja jalkaa samaan aikaan ilmaan, yrittäen samalla pitää keskivartalon tiukkana. Katsoin eka kauhistuneena, kun ope näytti mallia, et en todellakaan pysty tekemään sitä. Oman vuoron koittaessa jaksoin kuitenkin siinä missä muutkin. Kiva saada tuollainen itsensävoittamiskokemus!

Pakko kyllä sanoo, että Pacen ja varsinkin MovePacen ystävänä CoreCirquitista on saletisti tulossa mun uus harrastus, jota voin suositella lämpimästi kaikille muillekin keskivartalostaan huolestuneille tai kiinnostuneille.

HAASTELAJIEN PISTEET 1-5:
Maaliskuu: CoreCirquit 4/5
Helmikuu: Indoor Cycling 3,5/5. 
Tammikuu: Fiesta-tanssitunti 3/5 & +oukkidoukki-maininta.

Tässä TLC, ne on mun vatsalihasidolit. Saa muutaman kerran käydä tekeen spaiderii, et ois tollaset äbsit...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti