keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Kymmenes haastelaji

Marjo:

En ole pitänyt itseäni koskaan erityisen heikkona. Autan muutoissa ja roudaan koko ajan jotain mukanani. Olen kuitenkin huomannut jumpassa esim. Muokkauksessa ja BodyPumpissa, etten jaksa tehdä yhtä isoilla painoilla kuin moni muu. Joskus  joudun vuorottelemaan käsiä, kun muut treenaa kumpaakin kerralla.

Viime kesän alussa kävin Motivuksen kuntotestissä, jossa käsivoimani todettiin kohtalaisen heikoiksi. Minulle suositeltiin BodyPumppia ja käsien treenaamista kuntosalilla. En ole hääppöinen salitreenaaja. Joskus nuorempana tuli käytyä siskon seurana. Silloinkin enimmäkseen poljin kuntopyörää ja katselin salkkareita.

Joskus viime vuonna uskaltauduin kerran tai kaksi Motivuksen Ruoholahden salille vähän yytsimään. Huomasin, että keskellä päivää siellä ei ole niin paljon porukkaa. Mielestäni kaikista ahdistavinta salilla on se, kun joku tulee venaamaan sen laitteen luo, jossa olet treenaamassa. Sitä kamalampaa on vielä jos hän kysyy ”meneekö sulla vielä kauan?” ja tuijottaa siinä tylsistyneenä. Sellaisessa tapauksessa lopetan treenin kyseisellä laitteella ja menen jonnekin muualle. Silloin ei tule tehtyä tarpeeksi toistoja. Jos näin tapahtuu monta kertaa ei tule myöskään tsekattua mitä lihaksia treenaa, kun kiertelee haparoiden laitteesta toiseen. Pahimmassa tapauksessa säätää laitteet itselleen sopiviksi, huitasee pari vetoa ja lähtee pois. Kokeilee vähän kaikkea, mutta ei saa mistään mitään irti. Tiedän, että jos mä olen siinä laitteella se on minun ja voin tehdä treenini loppuun, mutta sali-itsetuntoni ei ole oikein kunnossa, joten tulee vahingossakin väistyttyä ”kiireisemmän” tieltä.

Näin ei kuitenkaan ole tapahtunut arkena keskellä päivää. Olen käynyt muutaman kerran treenaamassa käsiäni hyvällä fiiliksellä! Ensin lämmittelen kahdessa erilaisessa lämmittelylaitteessa 10 minuuttia per laite ja sen jälkeen aloitan käsitreenin. Teen väliin muutamat vatsat tai jalat, mutta pääasia on kädet. Olen alkanut laskea toistoja, koska se auttaa minua tsemppaamaan. Yritän tehdä 3x30 toisinaan riittää 3x20 ja jos on ihan tuskaa niin 3x10. Joskus teen vähän pienemmillä painoilla enemmän ja toisinaan taas isoilla pienemmän sarjan. Treenaan nykyään enemmän itseäni kuunnellen kuin pari vuotta sitten. Joskus on hyvät yöunet ja safkat alla toisinaan taas stressi ja univaje.

Eilen huhkiessani ajattelin, että onpas hyvä, etten ole pyytänyt ketään mukaani salille. Itseni tietäen kimppatreeni menisi höpöttelyksi ja toisen seuraamiseksi vierekkäisille laitteille. Ohjatuille tunneille on kiva mennä kaverin kanssa, kun siellä ei tule mieleenkään jutella. Tunnin jälkeen voi kuitenkin spekuloida löylyissä miten kumpaisellakin meni.

Ihana ilma ulkona! Taidan lähteä haukkaamaan happea. Kivaa viikkoa ja tulevaa viikonloppua kaikille!

HAASTELAJIEN PISTEET 1-5:
Lokakuu: Kuntosali, käsitreeni 4/5
Syyskuu: Kehon huolto 3,5/5
Elokuu: Poikaystävän muutto 4/5
Heinäkuu: Body Pump 5/5
Kesäkuu: Patikointi 3,5/5
Toukokuu: Motivus Afro 5/5
Huhtikuu: Step 3/5
Maaliskuu: CoreCirquit 4/5
Helmikuu: Indoor Cycling 3,5/5. 
Tammikuu: Fiesta-tanssitunti 3/5 & +oukkidoukki-mainintaEi kommentteja:

Lähetä kommentti