tiistai 10. kesäkuuta 2014

Awkward lady zumbaa Hämptonissa


Marjo:
Vietin ihanan viikonlopun lapsuudenkodissani Janakkalassa.  Saunomista, uimista, perheen kanssa hengaamista, grillausta ja herkkuja. Sunnuntaina oli jo vähän huono omatunto kaikesta herkuttelusta ja päätin mennä pikkusiskoni mukaan Hämeenlinnaan Evatar liikuntakeskuksen tunneille.

Siskoni tykkää vetää kahdet treenit peräkkäin. Eka tunti oli Tehotreeniä ja toisena tuli oma kompastuskiveni Zumba.  Tehotreenissä otin eka vähän turhan isot painot. Pikku sisko veti kympin tankopainoilla ja mä sain hädin tuskin vitosen nousemaan.  Kyykkäys ja käsitreeni koostui mun mielestä aika pitkän tuntuisista sarjoista. Moni tehotreenaaja jäi seuraavallekin tunnille. Helsingissä en ole tottunut vetämään montaa tuntia putkeen ellei seuraava ole venyttely tms chillaava tunti. Oli kyllä kiva huomata, että hyvin levänneenä ja syöneenä jaksan kaksi tuntia ihan ok.

Kädet täristen aloitettiin zumbaaminen hassuttelevan ohjaajan opastuksella. Oon käynyt pikkusiskon kanssa zumbaamassa aiemminkin. Tiedän siis perusperiaatteen; jokainen biisi edustaa erilaista tanssityyliä ja treenaaminen saa olla hauskaa säätämistä eikä totista puurtamista. Harmi vaan, etten ole sellainen hauska heittäytyjä. Kreikkalainen kansantanssi parin kanssa suoritettavalla vanhojentanssiosuudella vielä meni, mutta siinä vaiheessa, kun piti hieroa takapuolia yhteen loppui mun huumorintaju. Kauhistelin myös Sexy Lady-nimistä tanssia (varmaankin sen takia, että näin itseni peilistä super epäluontevana awkward lady:nä), mutta nautin nostalgisesta Macarenasta, jota ei ole tullut ikinä opeteltua ysärinä.

Evatar:en ohjaajissa ja treenaajissa oli läsnä osallistumisen ilo ja innostus. Tuntui, kun kaikki olisivat olleet kavereita keskenään. Voin kuvitella, että vähän supliikimpi ulkopaikkakuntalainenkin otetaan rennosti mukaan hauskanpitoon. Itse olen vähän ujompi tyyppi, mutta nautin silti pirtsakasta tunnelmasta.

Treeneistä mentiin vanhempien lämmittämään saunaan jonka jälkeen pikkusisko väänsi meille ihanat smoothiet. Maistoin ensimmäistä kertaa elämässäni hamppuproteiinia. Välillä muistelee, kun sisko oli pieni ja opetin sille juttuja ja nyt ovat osat kääntyneet toisin päin. Ehkä nuorissa on tosiaan se tulevaisuus…


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti