sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Elämäni ensimmäinen TFW Hurrikaani


Marjo:
Sain kutsun tutustua Good Kicks:in poikien kanssa TFW Helsinkiin eli “Elastisen salille”. Yrityksessä ovat mukana Elastinen sekä hänen ystävänsä Johannes Hattunen ja Petri Rasanen. Hattunen ja Rasanen ovat molemmat sertifikoituja TFW -valmentajia.

Training For Warriors (TFW) on valmentaja Martin Rooneyn kehittämä valmennusmetodi. Yhdysvaltalainen Rooney loi metodin alunperin huippu-urheilijoiden tarpeita silmälläpitäen, mutta huomasi vuosien varrella lähestymistapansa sopivan erinomaisesti myös tavalliselle kuntosalikävijälle. TFW yhdistää sekä kehon että mielen harjoittamisen ja tarjoaa välineen kaikille niille, jotka haluavat parantaa kuntoaan, suorituskykyään tai yleistä terveyttään –henkistä vahvuutta unohtamatta.

Päädyimme osallistumaan Hurrikaani-nimiselle tunnille, joka on TFW:n mukaan metodin ylpeys. Mua jännitti ihan kamalasti mennä uuteen paikkaan, uuden ohjaajan eteen ja jotenkin ne jumppakaveritkin pelottivat. Mietin pitkään mitä laitan päälle ja mitä syön ennen treeniä. Tapasin myös ystävääni, joka oli käynyt kerran Hurrikaanissa selvittääkseni "tulenko kuolemaan tunnilla".

Sit se oli menoa vaan! Meidät pistettiin kahteen riviin ja heti leijona & antilooppi –tarinan jälkeen alettiin lämmitellä. Se asia, johon oli vaikea tottua oli armeijaleffoista tuttu huutaminen. Ohjaajan huudahtaessa ”vika kierros!” me huudettiin ”paras kierros!”. Monessa kohtaa ohjaaja tsemppas myös osallistujia huutamalla ”hallussa” johon vastattiin samalla lainilla takas.

Alkulämmittely ja loppuverryttely olivat aika perushommaa, mutta treenisarjat hoidettiin minulle uudella tavalla eli pareittain. Treenin jälkeen tutkittuani TFW Helsingin nettisivuja huomasin mun parin olevan "kuukauden taistelija". Hän tsekkasi, että teen liikkeitä oikean määrän, oikealla tekniikalla sekä oikeasti tsemppas mua parempiin tuloksiin. Itse olin vähän käppäsempi pari, kun jännitti niin kamalasti, mutta laskin, että hän tekee oikean määrän liikkeitä sekä ihailin puhdasta suoritusta ääneen.

Jumpan jälkeen lähdin fillarilla kotiin suihkuun. Ajoin ykkösellä koko matkan, kun jalat olivat niin hapoilla. Päällimmäisenä ajatuksena oli innostus siitä kuinka upeaa oli tehdä noin rankka treeni! Ihanaa, että uskalsin ja jaksoin. Tuli sellainen fiilis, että pitäisi haastaa itseään useammin parempiin tuloksiin. Käydä, vaikka kerran viikossa jossain rankassa treenissä perusjumppien lisäksi niin alkais varmasti tuloksiakin näkyä.

Tällä viikolla oon käynyt Hurrikaanin jälkeen hiukan keveämmissä jumpissa, koska paikat ovat olleet pitkästä aikaa melko jumissa. Kiva ja kamala tunne yhtä aikaa. Suosittelen!

HAASTELAJIEN PISTEET 1-5:
Kesäkuu: Hurrikaani 3,5/5
Toukokuu: Motivus Afro 5/5
Huhtikuu: Step 3/5
Maaliskuu: CoreCirquit 4/5
Helmikuu: Indoor Cycling 3,5/5. 
Tammikuu: Fiesta-tanssitunti 3/5 & +oukkidoukki-maininta.

Ohjaajan ottama kuva (TFW:n FB-sivuilta) treeniporukasta Hurrikaanin jälkeenEi kommentteja:

Lähetä kommentti