sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Elämäni ensimmäinen Afrotanssi-tunti


Marjo:

Toukokuun haastelajin kokeileminen meni vähän tiukille. Pelonsekaisin tuntein katsoin kuun viimeisenä päivänä Motivuksen aikataulua miettien epämukavuusaluetta yms. Viime torstaina just puhuttiin kavereitten kanssa omista huonoista puolista. Mulla nousi esiin kaavoihin kangistuminen ja pelko uusia asioita kohtaan. 
Spottasin aikataulusta Motivus Free-nimisen tanssillisen tunnin, josta olen kerran kuullut sivukorvalla puhuttavan kuntosalin vastaanotossa. Työntekijä vakuutteli epäilevälle asiakkaalle, että tunti on tosi helppo eikä vaadi mitään tanssitaustaa.

Kaikki jotka tuntevat minut tietävät, etten ole varsinainen tanssin rakastaja. Muistaakseni viime syksynä olin mukavassa porukassa keilaturnauksen jatkoilla ja annoin vaan mennä. Tanssin koko illan ja silloin eräs tuttu poika kävi kysymässä Piialta ”Mikä Marjoa oikein vaivaa?”. Tanssiva Marjo on outo!

Perjantaina tanssahtelin yksin kotona ja lauantaina päätin siis mennä Motivus Free-tanssitunnille. 
Päästessäni paikalle se oli kuitenkin korvattu Motivus Afrolla. Voin sanoa olleeni jäykkänä kauhusta. Istuin yksikseni lattialla, kun muut venyttelivät ja hetkuttelivat lanteitaan ennen open tuloa. Tunsin tulleeni väärään paikkaan.

Näin tuntia kuvaillaan Motivuksen nettisivuilla “Tehokas tanssillinen tunti, jossa on mukaansatempaavan hikinen tunnelma. Motivus Afrossa käytetään yksinkertaisia afrotanssin liikkeitä ja afrikkalaisiin rytmeihin pohjautuvaa musiikkia. Liikkeet tekevät erityisen hyvää selän liikkuvuudelle ja helpottavat niska-hartiaseudun kireyksiä. Lisäksi tunnilla vahvistuvat erityisesti alaraajat, sekä vatsa- ja selkälihakset. Tunti ei vaadi tanssillista taustaa. Kenkiä ei tarvita.”

Eka otettiin kengät pois ja sitten mentiin! Opettelimme helppoja sarjoja yksi liike kerrallaan. Eka tuli sellainen soutuhyppely sitten kurkkiminen, jonka jälkeen veivattiin itsemme takaisin sinne mistä oltiin lähdetty ja alettiin ”heilutella siipeämme”. Uskomattominta oli, että mä todellakin tykkäsin tunnista tosi paljon. Opin koko pitkän sarjan, joka piti sisällään neljä pientä sarjaa. Hikoilin ihan hulluna enkä usko hymyilleeni kertaakaan, vaikka nautin tanssimisesta ehkä ekaa kertaa sitten lukioaikojen.

Siellä mä olin ”hentoinen kukanvarsi” niin kuin kaikki muutkin ja ”availin terälehtiäni taivasta kohti”. Tunnin jälkeen menin teelle kaverini kanssa, jolle näytin innoissani koreografiaa ja toitotin ihmetystäni.

Kiitos vaan peruuntunut Free-tunti sekä kuukauden haaste! En olisi varmasti ikinä mennyt kokeilemaan afrotanssia ellei se olisi käynyt tällai vahingossa. Ihanaa olla näin hyvällä tavalla hämmentynyt!

HAASTELAJIEN PISTEET 1-5:
Toukokuu: Motivus Afro 5/5
Huhtikuu: Step 3/5
Maaliskuu: CoreCirquit 4/5
Helmikuu: Indoor Cycling 3,5/5. 
Tammikuu: Fiesta-tanssitunti 3/5 & +oukkidoukki-maininta.


2 kommenttia:

  1. Afrotanssi on mustakin hauskaa, kun se on sellaista eläimellistä sekoilua eikä niinkään "kaunista", "sulokasta" tai muutenkaan sellasta balettimeininkiä!

    VastaaPoista
  2. Kyllä! Sopi kuin nakutettu mun ei niin sulokkaalle stailille!

    VastaaPoista