tiistai 15. lokakuuta 2013

Koreografia


Piia:
Mulla menee täysin hermo kun jonkun perusjumpan alussa lämmitellään ja ohjaaja alkaa vetää jotain tosi koreografista aerobiccii. Ehkä vielä saatesanoilla ”tää tunti sopii myös aloittelijoille, tehdään yksinkertaisia ja rauhallisia sarjoja”. Sekoilen askeleissa ja kädet unohtuu ottaa mukaan ja suusta pääsee kirosanoja. Vähän hävettää, etten muka osaa kopioida ohjaajan liikkeitä, mutta enimmäkseen se turhauttaa. Ajatuksena on kuitenkin saada lihakset lämpenemään, mutta liian hankalien askelsarjojen takia se jää vähän puolittaiseksi. Ja nykyään menee siis jo paljon paremmin kuin ihan aluksi kun alotin ryhmäliikunnan. Silloin mambo chasse tai graver (ei mitään tietoa kirjoitusasusta) ei soittanut mitään muuta kuin hälytyskelloja. Ihan varmasti on hyvä, että liikkeet on nimetty, aloittelijalle se on vaan tosi tuskallista kuunneltavaa & sekoiltavaa.

Olin viime viikolla myös jumpassa, jossa ohjaaja puhui enimmäkseen englantia. En oo mikään ihan eilisen teerentyttö englanninkielessä, mutta mikkiin puhuttu jumppaenkku ei oo mun vahvin alue myöskään. Monen liikkeen tai sarjan alusta meni hetki ohi, kun jouduin katselemaan mistä oikein on kyse ja mikä lihasryhmä nyt tekee töitä.  

Kun lihakset seuraavana päivänä on kipeenä ja tuntuu paikoissa, joita en tiennyt olevan olemassa,  voi sitte kuitenkin kiittää hankalaa jumppatuntia. Note to myself: opettele liikkeet ja keskity, äläkä urpoile tunneilla. Äläkä herranjestas kiroile enää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti