maanantai 27. lokakuuta 2014

Vauva jumppaa ja äiti myös

Piia:

Arvatenkin elämäni jumppakuviot on hieman muuttuneet. Tällä hetkellä viikoittainen vauvajumppa  torstaisin on sporttiviikon kohokohta.

Menin ensimmäiseen vauvajumppaan ajatellen, että siellä varmaan vauvan jalkoja väännellään ja hierotaan. Olin aivan väärässä. Ohjaaja otti luulot irti ekalla kerralla laittaessaan meidät vetämään oikeasti raskasta kuntopiiriä vauvat painoina. Olin aivan hiessä ja täysin yllättynyt – positiivisesti. Mulla ei ollut edes vaihtovaatteita mukana ja jouduin lähtemään hikisissä vaatteissa kotiin. Seuraavat neljä päivää oli lihakset todella kipeät.

Mun vauva oli ryhmän pienin ja muut äidit kateellisina katseli, kun pääsin helpoimmalla neljän ja puolen kilon painollani. Vauva, jonka nimi on muuten Auku, tykkäsi jumpasta vaihtelevasti. Jotkut liikkeet sai tämän nauramaan, toiset itkemään. Nälkäkin yllätti kesken jumpan ja ruokaa piti saada välittömästi.

Seuraavilla kerroilla on joka kerta tapahtunut kehitystä niin vauvan jäntevyyden kuin painonnousunkin suhteen, joten oma jumppaaminen on myös muuttunut. Pystyn heiluttelemaan vauvaa jo rennommin, mutta nyt jo viisi ja puolikiloinen Auku tuntuu selkeästi painavalta joissain liikkeissä.

Ainut mikä vauvajumpassa on täysin pielessä on musiikki. Ohjaajan musiikkimaku on arveluttava tai sitten hän on joskus luonut mixtapen johon luottaa sokeasti. Ihan oikeesti, Abbaa kokonainen tunti! Huh.

Yhden jumpan Auku nukkui kopassaan alusta loppuun, jolloin sain kunnolla rehkiä ja se tuntui ihan uskomattoman hyvältä! Kaipaan jo aikuisten liikunnan pariin, mutta toistaiseksi aikataulujen yhteensovittaminen lapsenhoidon kanssa ei vielä onnistu. Motivuksella on lapsiparkki, mutta nyt kaksi kuukautisena vauva on vielä hieman liian pieni sinne vietäväksi. Piakkoin kuitenkin pääsen aikuistenjumppaan ja se on juhlapäivä! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti