maanantai 3. helmikuuta 2014

Aijai-jaiiii


Piia:
Päätettiin aloittaa työpäivä vähän myöhemmin, kun työt tulisivat joka tapauksessa jatkumaan pitkälle iltaan.  Rennon jumpan kautta freesinä duuniin.

Eipä menny ihan kuten suunniteltiin - jumppa osoittautui tosi rankaksi. Lähes kaikki liikkeet tehtiin painotangon kanssa. Vaikka kuuden kilon paino ei kuulosta kovalta, eikä aluksi siltä tunnukaan, alkaa paino tuntua aika nopeasti hyvinkin jäätävältä. Itselle rankimpia liikkeitä oli jumpan loppupuolelle sijoittuva ojentaja-treeni ja yllätysyllätys: lankkuliikkeet.

Heti jumpan jälkeen tuntui kädet ja jalat raskailta. Seuraavana aamuna oli lihakset kipeenä jokapuolelta. Ihan oikeesti kipeenä. Sillai, että paidan päälle pukeminen sattuu ja kävely on hankalaa.
Jäin miettimään, että liikunnassa säännöllisyys on oikeasti tärkeää. Nyt kun on päässyt vointinsa ja aikansa takia käymään urheilemassa vain harvakseltaan, keho kipeytyy joka kerta tarpeettoman paljon. Kertarasitus on varmasti kropalle kova paukku, enkä oo ihan vakuuttunut, että se on terveellistä. Se nyt on ainakin varmaa, että se ei ole nautinnollista. 
Marjo puolestaan alkoi epäilemään omaa tekniikkaansa, kun sen keho ei ollut kipeänä juurikaan, vaikka oltiin vedetty sama jumppa. Mä luulen, että pikkasen pienempi paino ja paljon aktiivisempi urheiluelämä on ihan suora syy ja seuraus. Tekniikka on ihan kunnossa. Kropat ja kunnot on erilaisia, vertailla ei suuremmin kannata. Tsemppausmielessä se on tietty ihan suotavaa.

Kehotankin liikuntaa aloittelevia olemaan melko aktiivisia aluksi (pienet painot riittää myös mainiosti), jotta ikävät lieveilmiöt ei pääse selättämään orastavaa liikuntainnostusta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti